Barnprodukter

På dessa sidor hittar du information om produkter till barn som till exempel barnvagnar, barnkläder och nappar. Du får också tips och råd om vad du ska tänka på inför ditt köp och för att undvika olyckor.

Vi på Konsumentverket arbetar för att främja säkerheten hos våra barn genom att försöka se till att tillverkarna gör säkra och bra varor.

Enligt produktsäkerhetslagen ska alla varor och tjänster som säljs till konsumenter av företag vara säkra vid normal användning/utförande. För att förhindra att farliga varor och tjänster säljs innehåller lagen ett antal skyldigheter som företag måste uppfylla.

Vi har ansvar för att kontrollera att företagen följer lagen för de flesta produkter inom området för barn och unga. Hittar du inte det du söker här, kan du söka på webbplatsen marknadskontroll.se för att hitta ansvarig myndighet för den produkten. Du hittar länken dit till höger på sidan.

Vill du veta mer om risker, säkerhet och hur olyckor kan undvikas rekommenderar vi DinSäkerhet.se. Du hittar även en länk dit till höger på sidan.

DinSäkerhet.se drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). 

Var den här artikeln till hjälp?

Motivera gärna ditt val (ej obligatoriskt). Meddelandet är anonymt och kommer inte att besvaras.

Antal tecken kvar: 200
Senast granskad:  2014-04-15
Rapportera fel:  Maila webbredaktionen