KO stämmer Phonecash

Nyhet 13 februari 2015

Företaget Phonecash som köper upp begagnade mobiltelefoner drog på sig ett 60-tal anmälningar till Konsumentverket under 2014. Nu stämmer Konsumentombudsmannen företaget i Marknadsdomstolen.

Enligt anmälningarna känner sig många lurade av marknadsföringen på företagets webbplats. Där har det påståtts att det skulle vara kostnadsfritt att få hem ett svarskuvert att skicka in sin mobiltelefon med.

Men de som beställt hem svarskuvertet, men sedan inte skickat in någon mobiltelefon har blivit krävda på 299 kronor för ”avtalsbrott”. Enligt KO finns det dock inget avtal eftersom kuvertet påstods vara gratis.

Att kräva någon på betalning utan att det finns något avtal är vilseledande och otillbörlig marknadsföring. Detta är en allvarlig överträdelse enligt KO.

KO vill nu att Marknadsdomstolen bland annat förbjuder Phonecash att skicka fakturor till konsumenter, utan att det finns något avtal.

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.

Skriv ut Skriv ut
Prenumerera