Koll på pengarna 2016 ute nu

Nyhet 11 december 2015

2016 års upplaga av Konsumentverkets broschyr Koll på pengarna finns ute nu med färska uppgifter om hushållens olika kostnader. Här finns också tips och råd om hur du kan få pengarna att räcka längre.

Vad kostar det att flytta hemifrån, hur kan jag göra för att sänka mina levnadskostnader och vad innebär olika typer av boenden? Det är några av de frågor som du kan få svar på i broschyren Koll på pengarna.

Kostnadsberäkningar

Koll på pengarna innehåller Konsumentverkets beräkningar av kostnader för en rimlig levnadsnivå för några av de vanligaste utgiftsområden som ett hushåll har.

Beräkningarna är exempel på vad det kan kosta att leva med en standard som varken är lyx eller lägsta nivå.

Syftet är att du ska kunna använda broschyren för att jämföra dina egna kostnader och den är ett stöd för den som vill få koll på din ekonomi och göra en budget.

Koll på pengarna

PDF 8 MB. Öppnas i nytt fönster

Konsumentverket tipsar om hur du kan planera din ekonomi och göra en egen budget. Här finns beräknade kostnader för till exempel mat, kläder, mobiltelefon och hygien.

Checklistor till hjälp

Koll på pengarna innehåller också en hel del tips och råd om exempelvis mat, bostad, bil, försäkringar, lån med mera. Bland annat finns exempel på vad det kan kosta att bo hemma hos föräldrarna, hur kostnaderna påverkas om det blir tillökning i familjen och hur du kan se över ditt mobilabonnemang. Här finns också checklistor som kan vara till hjälp när du flyttar hemifrån eller när du ska titta över dina försäkringar.

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.

Skriv ut Skriv ut
Prenumerera