Konsumentverket varnar för Vistacloud

Nyhet 16 januari 2015

Konsumentverket varnar för företaget Vistacloud sedan ett 30-tal anmälningar har inkommit på kort tid. Många konsumenter har fastnat i ett dyrt abonnemang sedan de nappat på företagets erbjudande om presentkort.

Enligt anmälningarna känner sig många lurade av företagets annonser på internet. I annonserna lockas det med att man kan köpa ett presentkort värt 100 kronor för 10 kr hos välkända affärskedjor och snabbmatsrestauranger.

Men de som har beställt presentkortet har samtidigt fått en prenumeration på den digitala lagringstjänsten ”Vistacloud” till en månadskostnad på flera hundra kronor. Det har man upptäckt sedan pengar börjats dras från kontot.

Konsumentverkets råd är att man alltid ska vara försiktig med att lämna ut sina kortuppgifter. Och tänk på att om ett erbjudande låter för bra för att vara sant så finns det oftast en hake.

För dig som har drabbats
Konsument Europa, som är en fristående enhet inom Konsumentverket, uppmanar dig som har drabbats av ovanstående att kontakta Vistacloud per e-post eller brev så snart som möjlig. Om du inte har tecknat något abonnemangsavtal bör du bestrida abonnemangsavtal skriftligen till företaget. Det är företaget som ska bevisa att du har ingått detta avtal.

Ytterligare information och hjälp till hur du rent konkret bestrider abonnemangsavtalet finns i artikeln Varning för Vistacloud på Konsument Europas webbplats.

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.

Skriv ut Skriv ut
Prenumerera