Varning för erbjudande från Älskar Att Spara på Ryanairs webbplats

Nyhet 14 juni 2015

Konsumentverket har tagit emot många anmälningar mot företaget Älskar Att Spara. Konsumenter erbjuds efter bokning av flygbiljetter på Ryanairs webbplats en rabatt på 150 kronor.

Marknadsföringen är otydlig och det framgår inte klart att rabatten inte erbjuds av Ryanair utan innebär ett medlemskap hos företaget Älskar Att Spara. Många konsumenter uppger att de efter registreringen aldrig får rabatten.

Älskar Att Spara är ett irländskt företag som erbjuder konsumenter rabatter hos flera andra företag. Genom att fylla i sina kontaktuppgifter blir konsumenten medlem hos Älskar Att Spara och får en ”gratis” provperiod på 30 dagar hos företaget.  

Konsumenter fastnar i avtal

Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i ett avtal de inte vill ha. De tvingas betala för ett abonnemang som de inte ens vet att de har ingått. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företaget ofta inte svarar på mejl eller telefon. Företaget kan fortsätta att dra pengar från kontot.

Läs alltid avtalsvillkoren

Du ska alltid vara försiktig med att beställa tjänster och ange ditt kortnummer när du inte vet vem det är du beställer ifrån. Se till att alltid läsa avtalsvillkoren innan du beställer. Där står det nästan alltid att det handlar om ett abonnemang och vad det kostar. Avtalsvillkoren hittar du oftast vi en länk på den sida där du fyller i dina uppgifter.

Om pengar dras från ditt konto

Så här gör du om ditt konto- eller kreditkort debiteras, trots försök att säga upp medlemskapet.

  • Har du betalt med kreditkort kan du vända dig direkt till kreditgivaren för att kräva återbetalning.
  • Undersök med din bank om du kan spärra ditt kort eller göra något annat för att hindra att bolaget drar mer pengar från ditt kort. Tänk på att det kan kosta pengar att beställa ett nytt kort. 

Anmäl till Konsumentverket

Vi vill gärna få in anmälningar mot företag som använder sig av den här och liknande marknadsföringsmetoder. Du kan anmäla till Konsumentverket genom att klicka på länken nedan. 

Anmäl till Konsumentverket direkt på webbplatsen via anmälningsformuläret

ECC Irland kan bistå

Om du inte får tillbaka dina pengar genom att själv ta kontakt med Älskar Att Spara, är du välkommen att kontakta Konsument Europa. Konsument Europa är en enhet inom Konsumentverket som jobbar med gränsöverskridande handel. Se till att ha all dokumentation från din korrespondens med Älskar Att Spara tillgänglig när du kontaktar Konsument Europa. 

Kontakta Konsument Europas vägledare för vidare råd och hjälp

Konsument Europa är även en del av ECC-nätverket, dit alla EU-länder samt Norge och Island är tillknutna. ECC Irland har direktkontakt med Älskar Att Spara eftersom företaget är baserat i just Irland.

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.

Skriv ut Skriv ut
Prenumerera