Gothia Telecom fortsätter lura konsumenter – KO går till domstol

Nyhet 24 augusti 2016

Telefonoperatören Gothia Telecom fortsätter att lura konsumenter via telefonförsäljning. KO har tidigare förbjudit bolagets metoder och begär nu att Stockholms tingsrätt dömer ut ett vite på 750 000 kronor.

Konsumentverket har fått in många anmälningar från drabbade konsumenter som känner sig lurade av Gothia Telecom. Bolaget ringer upp konsumenter och påstår att de representerar eller samarbetar med konsumentens befintliga operatör. Det förekommer även att Gothia uppger att de har tagit över den befintliga operatörens verksamhet.

Konsumentombudsmannen, KO, förbjöd försäljningsmetoderna förra året via ett så kallat förbudsföreläggande, som godkändes av Gothia Telecom. Men trots det har det fortsatt att komma in anmälningar från konsumenter som berättar om att samma metoder fortfarande används. Bolaget finns även med på Konsumentverkets varningslista.

En stor del av de nya anmälningarna avser telefonförsäljning till äldre personer, i många fall över 80 år, vilket även känns igen från tidigare anmälningar.

KO tar nu Gothia Telecom till Stockholms tingsrätt och begär att domstolen dömer ut det vite på 750 000 kronor som föreläggande innehåller.

KO:s tidigare föreläggande mot Gothia Telecom

På Hallå konsuments webbplats kan du läsa om vad du ska göra när du drabbats av oseriös telefonförsäljning

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.

Skriv ut Skriv ut
Prenumerera