Ny branschöverenskommelse för camping

Nyhet 23 mars 2017

Brukar du campa i Sverige? Då kan det vara bra att veta att SCR Svensk Camping och Konsumentverket nu är överens om vilka regler som gäller på området.

I branschöverenskommelsen kan du läsa vilka rättigheter och skyldigheter du som campare har och vad som gäller för företaget som driver campingen.

–Det är till exempel tydligare nu vad som gäller om du behöver boka av din vistelse. Vi hoppas att det här ska vara till god hjälp för både företagare och konsumenter, säger Daniel Gustafsson, jurist på Konsumentverket.

En granskning 2014 av campingföretagens avtal visade att det fanns en hel del villkor som Konsumentverket ville se över, och som nu resulterat i en ny överenskommelse.

–Det har varit ett konstruktivt utbyte av perspektiv och erfarenheter från båda hållen. Vi har skapat en ökad trygghet för konsumenterna samtidigt som vi har tagit hänsyn till den säsongspecifika karaktären i branschen, säger han.

–Vi tror att överenskommelsen kan vara ett bra stöd till våra medlemmar. Det är viktigt för såväl campingföretagen som gästen att vi har en överenskommelse som på ett tydligt sätt reglerar villkoren, säger Christer Jansson, rådgivare på SCR Svensk Camping.

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.

Skriv ut
Prenumerera