Matstol återkallas på grund av risk för fallskador och hängning

Återkallelse: 6 maj 2019
Företaget Jollyroom AB återkallar samtliga matstolar av det egna märket JLY. Har du köpt stolen ska du genast sluta att använda den och kontakta Jollyrooms kundservice för att få hjälp med att returnera varan.
Matstolar för barn

Anledningen till återkallelsen är att det har hänt att stolens plastfästen för fastsättning av sitt- och fotplatta efter en tids användning har gått sönder.  I samband med att plattorna lossnar riskerar barn att få olika typer av fallskador.

Ytterligare en risk med produkten är utrymmet mellan bygel och sitsen har en felaktig utformning. Detta gör att barnet kan glida under bygeln med kroppen och fastna med huvudet och då riskerar att bli hängd/strypt.

Vilka stolar gäller det?

Varumärket är JLY med artikelnummer 418144, 418145 respektive 418146. Matstolen är tillverkade i trä och finns i tre färger (omålat trä, vit och svart). Stolarna saknar fast grenstolpe.

Vad ska jag göra om jag har köpt stolen?

Har du köpt stolen ska du genast sluta att använda den och kontakta Jollyrooms kundservice för att få hjälp med att returnera varan.

På Jollyrooms webbplats hittar du återkallelsen för matstolen samt kontaktuppgifter till kundservice

Nu görs en förnyad återkallelse

Jollyroom har inlett en frivillig återkallelse av matstolen som har sålts sedan början av 2016 och fram till mars 2018. Återkallelsen har pågått sedan oktober 2018.  För att nå fler konsumenter som fortfarande kan använda stolen, görs nu en förnyad återkallelse.

Information om stolen 

Fästen för sittplatta och fotstöd är gjorda av plast som har två utstickande piggar som ska föras in i de förborrade hålen. Plattorna skjuts in mellan fästen på vardera sidan av stolen. Stolarna säljs enbart hos Jollyroom AB, men kan finnas på andrahandsmarknaden.