KO har ordet: Nyårshälsningar på persiska

Nyhet: 19 mars 2019
Den här veckan firas Nouroz, det persiska nyåret, runt om i världen. Konsumentombudsmannen Cecilia Tisell skriver i KO har ordet om hur Konsumentverket uppmärksammar traditionen.

Nouroz är en icke-religiös tradition som firas framförallt i Iran, Afghanistan och Tadzjikistan, men också av flera hundra tusen personer i Sverige. Runt om i vårt land arrangeras eldfester med musik, dans, fyrverkeri och traditionell mat för att fira nyåret och vårens intåg.

Med anledning av det vill vi på Konsumentverket passa på att berätta för en stor och viktig målgrupp om vad vi kan erbjuda i form av stöd och service till landets konsumenter.

Under Nouroz-firandet är det vanligt att man ger gåvor och skickar pengar till släkt och vänner. Vi ser därför högtiden som ett självklart tillfälle att informera nytillkomna svenskar om vilka rättigheter man har som konsument och vart man vänder sig för att få goda råd. Vi vill också passa på att puffa för vår webbtjänst Money from Sweden. Via den kan man hitta det fördelaktigaste sättet att skicka pengar till ett annat land.

Läs mer i KO har ordet

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.