Se konferens om vägar till förändrad matkonsumtion i efterhand

Nyhet: 19 december 2019
Den 27 november arrangerade Konsumentverket och Livsmedelsverket konferensen: En hållbar matkonsumtion för planeten och hälsan – hur kommer vi dit? Konferensen var fullbokad, men nu går den att se i efterhand.

Beteendeförändring som tema

För att vår livsmedelskonsumtion ska bli mer hållbar både för miljö och hälsa behöver vi äta mer från växtriket och mindre kött. Hur en sådan beteendeförändring kan främjas var huvudfokus under dagen. Bland annat presenterades nya resultat från en pågående kartläggning av olika metoder för att förändra matvanor, som Konsumentverket för närvarande genomför.

Bland talarna och i panelen fanns också mat- och klimatforskaren Elin Röös, nationalekonomen Robert Östling och representanter från LRF och dagligvaruhandeln, med flera.

Se konferensen i efterhand

Konferensen som arrangerades inom ramen för Forum för miljösmart konsumtion, och presentationerna från konferensen går att se i efterhand på Forum För Miljösmart Konsumtions webbsida.

Läs mer om de olika programpunkterna och se inspelningen på Forum För Miljösmart Konsumtions webbplats 

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.