Färdiga lektioner om hållbar konsumtion

Nyhet: 20 augusti 2020
Är du lärare i grundskolan eller på gymnasiet? Då kan du ha nytta av Konsumentverkets lektionsbank. Där finns kostnadsfritt skolmaterial om bland annat hållbar konsumtion.

Lektionerna består av filmer, quiz, presentationer och fakta. Till lektionerna finns handledning för såväl elever som lärare.

– Lektionerna är gjorda för grund- och gymnasieskola, men de kan också användas för andra målgrupper som vill reflektera och lära om hållbar konsumtion, säger Anita Forsnäsgård, skolasamordnare på Konsumentverket.

I våras lanserade Konsumentverket Hållbart såklart! Det är ett upplägg för högstadiet med sex filmer och tillhörande lektioner om hållbar konsumtion, privatekonomi och reklam. Filmerna ger konkreta tips och förklarar på ett enkelt och roligt sätt hur man kan göra för att vara en medveten konsument.

Läs mer om materialet Hållbart såklart!

Ett annat exempel är en Powerpoint-presentation med tillhörande lärarmanus om miljömässigt hållbar konsumtion. Presentationen finns för både gymnasiet och högstadiet.

Läs mer om presentation och lärarmanus

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.