Ta tempen på din vardagsekonomi – nytt nummer av Koll på pengarna ute

Nyhet: 25 november 2022
Räntorna stiger och inflationen går upp. Hur mår egentligen din ekonomi? Konsumentverkets digitala magasin ”Koll på pengarna” ger tips och råd om pengar och budget. Nu finns 2023 års upplaga av magasinet att ladda ned på vår webbplats.

Kristina Difs, projektledare för Koll på pengarna

Ända sedan 1978 har Konsumentverket gett ut publikationen Koll på pengarna. Syftet är att hjälpa konsumenter att få rätsida på sin privatekonomi. Nu finns Koll på pengarna 2023 att ladda ned.

 Vi vet att det är en efterfrågad publikation, inte minst i tider av ekonomisk oro. Koll på pengarna kan användas av såväl privatpersoner som budget- och skuldrådgivare i kommunerna eller som material i skolundervisning, säger Kristina Difs, projektledare för Koll på pengarna.

Magasinet innehåller tips på hur man kan planera sin ekonomi och lägga upp en budget. Det framgår hur mycket en räkning kan kosta om den inte betalas i tid och vi tipsar om var man kan få ekonomisk rådgivning och hjälp med konsumentfrågor.

Kostnader för ett hushåll

Koll på pengarna innehåller också tabeller över Konsumentverkets beräkningar för olika kostnader i ett hushåll, både för hushållsgemensamma och individuella kostnader. Det finns också information och tips till dig i olika livsfaser som påverkar ekonomin. Det kan vara att flytta hemifrån, att bli förälder eller att gå i pension.

Det här året ges Koll på pengarna enbart ut på svenska. Publikationen finns på lättläst från 2022. Versioner på engelska, arabiska, somaliska och persiska finns från 2021.

Länk till Koll på pengarna 2023