Rebecca: Mitt allra bästa köp

En tjej med en systemkamera i handen

Ett bra köp kan handla om vad som helst, det kan vara allt från en hund till ett klädesplagg. Har du någonsin köpt den där perfekta saken som gjort dig sådär lycklig som man kan bli? Det har jag.

Mitt bästa köp var när jag köpte min systemkamera. Jag hade tittat runt på systemkameror hela sommaren för jag hade velat ha en egen i nästan två år och då tänkte jag att det var dags nu när jag hade ett sommarjobb med bra lön.

Jag gick in på tre olika hemsidor där de hade systemkameror till försäljning men kom fram till att Elgiganten hade det billigaste erbjudandet. På deras hemsida stod det att den kostade cirka 4 400 kronor. Kameran var också ganska bra, det var den nyaste Canon som kommit ut i affärerna. Detta skulle bli ett bra köp tänkte jag då!

Äntligen tillräckligt med pengar!
När jag väl hade jobbat klart för sommaren och fått ihop en hel del pengar så bestämde jag mig för att åka och köpa denna systemkamera. När jag väl kom dit så letade och letade jag men jag hittade den inte, i alla fall inte för det priset! Jag blev faktiskt lite orolig över att den inte fanns kvar, de andra kamerorna kostade runt 6000 och det kände jag inte att jag ville spendera just i det tillfället.

Jag och min mamma gick för att leta reda på någon i personalen för att fråga om den fanns inne på lagret. När vi väl får tag på en som jobbade där så säger han att det var deras internetpris som angetts i annonsen på Internet och att kameran i affären kostade ungefär 500–700 kronor mer än den på internet. Jag blev besviken eftersom jag hade ställt in mig på att jag skulle få åka hem med min nya systemkamera som jag skulle ha köpt för mina egna pengar som jag hade tjänat ihop alldeles själv.

Priset inte som utlovat

Sedan helt plötsligt säger killen som jobbar där att jag kan få kameran för det pris som var på internet ändå, detta på grund utav att de måste sänka priset på sina varor om en kund kommer in och säger att de hittat någonting billigare någon annanstans. Ni skulle ha sett min lycka när han sa det till mig! Ni vet det där leendet som ni så väl vill visa fast man inte kan visa just i det tillfället? Det leendet hade jag då, hela jag lyste nog upp då. Så jag fick alltså köpa kameran för 4400 kr istället för det priset som var i deras affär.

Det som jag tyckte gjorde detta till mitt allra bästa köp var att han killen som jobbade där var jättetrevlig och samtidigt bemötte mig bra trots att jag är en ungdom. De flesta brukar inte bemöta ungdomar bra utan de bemöter en vuxen mycket bättre i de flesta fall. Jag skulle aldrig ha kunnat få ett sådant bra pris i någon annan elektronikaffär, i alla fall enligt mig.

Jag vet en person som blev glad den dagen, gissa vem?

/Rebecca

Senast granskad 16 november 2016