Lär dig mer konsumentkunskap

Alla är konsumenter och alla kan drabbas av problem. För att kunna hjälpa andra är det bra att bygga på din konsumentkunskap. Här har vi samlat stöd som du kan använda för att lära dig mer eller för att visa för andra.

Checklista för att lära dig mer

Här hittar du en checklista som du kan använda för att själv lära dig mer konsumentkunskap eller för att informera andra. I checklistan hittar du till exempel korta filmer om olika konsumentproblem. Där finns också information om lagarna, quiz och presentationer. 

Konsumentverket tipsar

Tips när någon har drabbats av kort- och bankbedrägerier

Konsumentverket har tagit fram mallar som kan användas när den drabbade ska reklamera en obehörig transaktion till sin bank. Mallarna tillsammans med andra tips och mer information finns på Hallå konsuments webbplats.

Tips och brevmallar vid kort- och bankbedrägerier på hallåkonsument.se

Våra 5 bästa tips - kort film om konsumentproblem

Konsumentverket har tagit fram en kort film om fem problemområden där vi ger tittaren våra allra bästa tips. Filmen tar upp frågor och problem som återkommer och fallgropar som kan få stora ekonomiska konsekvenser för de drabbade. De fem tipsen handlar om:

  • bedrägerier med bank-ID över telefon
  • telefonförsäljning och ångerrätt vid distansköp
  • vilken räkning du ska prioritera om pengarna inte räcker till
  • lånekostnader
  • rätten att reklamera både varor och tjänster.

Filmen finns på svenska, engelska och arabiska. Mer information om filmerna, samt om andra ämnen som riktar sig till konsumenter hittar du på Hallå konsument, vår upplysningstjänst för konsumenter.

Till hallakonsument.se

Filmen på engelska och arabiska

Film -  Our 5 top tips

أفضل خمس نصائح لدينا

Senast granskad 26 september 2022