Budgetkalkylen

Lägg till fordon

Här anger du din årskostnad för skatt på dina fordon. Mer om fordonsskatt på Transportstyrelsens webbplats.

Här anger du din årskostnad för besiktning. En helt ny bil ska besiktigas första gången när den är 3 år och andra gången när den är 5 år. Därefter ska du besiktiga bilen varje år. Mer om besiktning på Transportstyrelsens webbplats.

Här anger du din årskostnad för försäkring av bilen. Du kan påverka försäkringskostnaden genom att byta försäkringsbolag. Mer om att jämföra innehållet i olika bolags försäkringar på Konsumenternas försäkringsbyrås webbplats.

Här anger du din beräknade årskostnad för däck. Däckkostnaderna varierar med bilmärke, körsträcka, bilens ålder och storlek. Minsta tillåtna mönsterdjup för sommardäck är 1,6 millimeter och för vinterdäck 3 millimeter. Tänk på att du kan minska din bils bränsleförbrukning genom att välja ett däck med lägra rullmotstånd.

Här anger du din beräknade årskostnad för bilens verkstads- och servicekostnader. För att ta fram exempel på dessa kostnader för din bil besök gärna www.bilsvar.se

Här har du möjlighet att räkna med kostnaden för bilens årliga värdeminskning. Bilens verkliga värdeminskning är svår att förutsäga och beror på flera faktorer, till exempel pris, märke, modell, ålder, utrustningsnivå, skick och planerad körsträcka. För att ta fram exempel på värdeminskning för din bil besök gärna www.bilsvar.se

Här anger du din normala månadskostnad för bränsle.

Här anger du din månadskostnad för parkering och garageplats. Många kommuner erbjuder subventionerad parkeringsavgift för miljöbilar. Hit räknas vanligtvis gas-, etanol-, el- och hybridbilar. Kolla vad som gäller i din kommun.

Här fyller du i övriga utgifter till exempel trängselavgift, tvätt, övrigt underhåll på bilen eller olika typer av tillbehör.

Lån

Du har inte lagt till något lån

Avbryt