Uppmärksammad flyttfirma byter namn

Nyhet 18 januari 2016

Konsumentverket gick i höstas ut med en varning för Göteborgs Flyttbyrå. Nu har firman bytt namn och kallar sig Gbgflytt AB på sin webbplats. Företaget saknar dock F-skattsedel och tillstånd att bedriva yrkestrafik.

Uppdatering 1 feb 2016: Göteborgs flyttbyrå och Gbgflytt AB har också verksamhet via hemsidan www.shurguardflytt.se.

Göteborgs Flyttbyrå/Ggbgflytt AB har anmälts till Konsumentverket av flera konsumenter. Företaget ger ett muntligt pris vid bokningstillfället som sedan blir betydligt högre när bohaget har lastats in i firmans bilar. Framkörningsavgift, moms, extra timavgift och andra tilläggsavgifter tillkommer och konsumenten uppmanas att betala det högre priset för att få tillbaka sina saker. Flera anmälare har uppgett att de känt sig hotade.

Konsumentverket varnade för Göteborgs Flyttbyrå i oktober 2015, vilket du kan läsa mer om här

Flera tvivelaktigheter

Marknadsföringen är otydlig och företaget lämnar inte den information de ska innan ett avtal ingås. Företaget påstår att de följer Konsumentverkets branschöverenskommelse med Sveriges Åkeriföretag och Sveriges Möbeltransportörers förbund, Bohag 2010, men bryter mot flera punkter i överenskommelsen. Dessutom saknar firman F-skattsedel och tillstånd att bedriva yrkestrafik.

Kontrollera innan beställning

Det är viktigt att kontrollera att en flyttfirma har tillstånd att bedriva yrkestrafik innan man beställer deras tjänster. Det är också viktigt att kontrollera att flyttfirman är godkänd för F-skatt eftersom det i vissa fall kan bli du som köpare av tjänsten som behöver betala in skatten.

Om du är osäker på om företaget är godkänt för F-skatt kan du kontrollera detta på Skatteverkets webbplats

Vi vill uppmärksamma dig på att den här nyheten publicerades för mer än ett år sedan. Det kan alltså finnas mer aktuell information som har publicerats efter den här nyheten.

Skriv ut Skriv ut
Prenumerera