Cecilia, IT-projektledare

Cecilia, medarbetare på Konsumentverket

Vad jobbar du med?

– Jag är systemförvaltare och projektledare på IT-enheten.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

– En dag på jobbet kan variera stort, allt från enkla administrativa uppgifter och konfigureringar i de system jag förvaltar till projektplaneringar, införanden av nya system, driftsättningar och strategiska frågor. Det blir en hel del interaktion med användare i samband med kravställning och vidareutveckling, men också i form av support. Andra vanliga inslag är kontakter med våra system- och tjänsteleverantörer.

Det händer att jag är iväg på event som talare. Jag har varit med på en intranätskonferens och pratat om när vi införde vårt nya intranät och så har jag berättat om vår diariehantering vid en av våra leverantörers kunddagar.

Vilka är de bästa sakerna med ditt jobb?

– Variationen och kontakten med både verksamhet och teknik, en bredd som passar mig. Jag minns att jag kände viss oro när jag lämnade konsultbranschen, att jobbet inte skulle vara lika varierat längre, men så har det verkligen inte blivit! Det är mycket som händer på en myndighet som man på ett eller annat sätt blir delaktig i.

Vad är viktigt för att göra ett bra jobb i din roll?

– I min roll är det viktigt med planering och uppföljning. Det gäller att vara noggrann, lyhörd och ha god kännedom om verksamhetens behov i kombination med tekniska möjligheter och begränsningar i de system vi använder och förvaltar, köper in eller nyutvecklar.

Att eftersträva goda relationer, vara serviceinriktad och kommunicera på ett bra sätt i tal och skrift, både internt och med leverantörer är en förutsättning. Att kunna föra en dialog på olika tekniska plan och förklara komplicerade saker på ett enkelt sätt är också viktigt, liksom att komma med konkreta förslag och alternativ vid olika vägval som behöver göras.

Det rör sig snabbt inom IT så det gäller också att hålla sig uppdaterad om vad som finns därute.

Varför valde du Konsumentverket?

– Jag hade sedan många år tillbaka ett gott öga till att jobba statligt då jag som konsult haft uppdrag hos en annan myndighet och trivdes väldigt bra. Hade också kollegor som varit konsulter hos Konsumentverket med positiva erfarenheter. Så när chansen dök upp tog jag den.

Vad är bra med att arbeta på Konsumentverket?

– Det är allmänbildande och jag gillar känslan av att vi arbetar för en god sak. Tilliten till de anställda är påtaglig och jag har som medarbetare stor frihet att utforma min arbetsdag. Härliga kollegor är även något jag värderar högt och sådana finns det gott om!

Fick du svar på din fråga?

Vi vill alltid bli bättre!

Berätta hur du upplevde sidan och vad du letade efter. Var något extra bra eller borde vi förbättra något?

OBS! Skicka inte några personuppgifter.

  1. Vi raderar alla svar som innehåller personuppgifter.
  2. Allt du skickar till oss blir en offentlig handling.
  3. Vi svarar inte på frågor eller tar emot anmälningar här.
Senast granskad 9 april 2024