Om webbplatsen

Konsumentverket.se är vår huvudkanal för att informera om myndighetens arbete och vårt uppdrag. Vi har också riktad information till lärare, företag och olika samhällsaktörer. Vår information och vägledning till konsumenter har vi samlat på vår webbplats hallåkonsument.se.

Webbplatsen är utvecklad med dig som användare i fokus och för att vara tillgänglig och användbar för en bred målgrupp med olika behov. För att du ska få den bästa upplevelsen rekommenderar vi att du använder en ny version av en modern webbläsare. Webbplatsen har begränsad funktionalitet om du väljer att surfa med JavaScript avstängt.

Framtagen utifrån WCAG 2.1 nivå AA

Konsumentverket.se är framtagen utifrån riktlinjerna i WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.1, nivå AA. Riktlinjerna säkerställer att webbplatsen bland annat uppfyller godkänd kontrastnivå för text mot bakgrund, att design och navigation är konsekvent genomförd och att den bakomliggande koden är korrekt strukturerad. 

Information på lättläst, teckenspråk och andra språk

Grundläggande information om myndigheten finns på lättläst, teckenspråk och flera internationella språk och minoritetspråk. Dessa artiklar finns högst upp på webbplatsen och har rubrikerna "Lättläst", "Teckenspråk" och "Languages". 

När du surfar på mobil och surfplatta

Designen på webbplatsen är responsiv och webbplatsen anpassar sig därför till den enhet du väljer att surfa med – dator, mobiltelefon och surfplatta. Eftersom skärmarna för de olika enheterna är olika stora förändras utseendet på webbplatsen utifrån de förutsättningar som finns för den enhet du surfar med. Innehållet på webbplatsen är samma oberoende av vilken enhet du använder för att besöka vår webbplats.

Synpunkter på webbinnehållet

Har du synpunkter på innehållet eller saknar någon information på webbplatsen kan du använda funktionen "Fick du svar på din fråga" som du hittar längst ner på alla svenska artikelsidor på webbplatsen.

Du kan även komma i kontakt med oss på webbredaktionen@konsumentverket.se.

 

Senast granskad 16 oktober 2023