Om webbplatsen

Konsumentverket.se är vår huvudkanal för att informera om myndighetens arbete och vårt uppdrag. Vi har också riktad information till lärare, företag och journalister. Vår konsumentinformation har vi samlat på hallåkonsument.se.

Webbplatsen är utvecklad med dig som användare i fokus och för att vara tillgänglig och användbar för en bred målgrupp med olika behov. För att du ska få den bästa upplevelsen rekommenderar vi att du använder en ny version av en modern webbläsare. Webbplatsen har begränsad funktionalitet om du väljer att surfa med JavaScript avstängt.

Framtagen utifrån WCAG 2.1 nivå AA

Konsumentverket.se är framtagen utifrån riktlinjerna i WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.1, nivå AA. Riktlinjerna säkerställer att webbplatsen bland annat uppfyller godkänd kontrastnivå för text mot bakgrund, att design och navigation är konsekvent genomförd och att den bakomliggande koden är korrekt strukturerad. 

Information på lättläst, teckenspråk och andra språk

Grundläggande information om myndigheten finns på lättläst, teckenspråk och flera internationella språk. Dessa artiklar finns högst upp på webbplatsen och har rubrikerna "Lättläst", "Teckenspråk" och "Other languages". 

När du surfar på mobil och surfplatta

Designen på webbplatsen är responsiv och webbplatsen anpassar sig därför till den enhet du väljer att surfa med – dator, mobiltelefon och surfplatta. Eftersom skärmarna för de olika enheterna är olika stora förändras utseendet på webbplatsen utifrån de förutsättningar som finns för den enhet du surfar med. Innehållet på webbplatsen är samma oberoende av vilken enhet du använder för att besöka vår webbplats.

Kontakta vår webbredaktion

Har du frågor eller synpunkter på innehållet på webbplatsen så kan du komma i kontakt med oss på webbredaktionen@konsumentverket.se.

Du kan också använda funktionen "Tyck till" för att informera oss vad du tycker om innehållet. Funktionen finns på samtliga sidor på webbplatsen. 

Senast granskad 26 november 2020