Anpassa webbplatsen

Du kan göra vissa anpassningar av webbplatsen så att den bättre passar dig och dina behov. Här får du veta vilka möjligheter som finns.

Lyssna på innehållet

Du kan lyssna på innehållet på webbplatsen. Uppläsningen startar du genom att klicka på ”Lyssna” som finns högst upp på alla sidor. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3 och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser.

Anpassa textens storlek

Använder du mobil eller surfplatta gör du inställningarna för textens storlek i enhetens inställningar. 

Om du använder dator

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta webbläsare på PC gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. Du kan också hålla ner Ctrl-tangenten och trycka på + eller - för att anpassa teckenstorleken. På Mac kan du i stället hålla ner knappen "Command" (kringlan) samtidigt som du trycker på + för att öka textstorleken och - för att minska.

Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorleken direkt i menyn i din webbläsare:

  • I Microsoft Edge klickar du på symbolen med tre prickar, överst till höger i webbläsaren. Välj "Zooma in" i menyn och justera med + eller - knapparna.
  • I Chrome klickar du på symbolen med tre prickar, överst till höger i webbläsaren. Välj "Zooma in" i menyn och justera med + eller - knapparna.
  • I Safari klickar du på "Meny" och väljer "Innehåll”. Klicka sedan på ”Zooma in” eller "Zooma ut" för att anpassa storleken 
  • I Firefox klickar du på symbolen med tre liggande streck, överst till höger i webbläsaren. Välj "Zoom" i menyn och justera med + eller - knapparna.

Fick du svar på din fråga?

Vi vill alltid bli bättre!

Berätta hur du upplevde sidan och vad du letade efter. Var något extra bra eller borde vi förbättra något?

OBS! Skicka inte några personuppgifter.

  1. Vi raderar alla svar som innehåller personuppgifter.
  2. Allt du skickar till oss blir en offentlig handling.
  3. Vi svarar inte på frågor eller tar emot anmälningar här.
Senast granskad 3 november 2023