Anpassa webbplatsen

Du kan göra vissa anpassningar av webbplatsen så att den bättre passar dig och dina behov. Här får du veta vilka möjligheter som finns.

Lyssna på innehållet

Du kan lyssna på innehållet på webbplatsen. Uppläsningen startar du genom att klicka på ”Talande webb” som finns högst upp på alla sidor. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3 och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser.

Anpassa textens storlek

Använder du mobil eller surfplatta gör du inställningarna för textens storlek i enhetens inställningar. 

Om du använder dator

Du kan ändra textstorleken på webbplatsen genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. På Mac kan du i stället hålla ner knappen "Command" (kringlan) samtidigt som du trycker på + för att öka textstorleken och - för att minska.

Om inte det fungerar hittar du alternativ för att ändra textstorleken direkt i menyn i din webbläsare:

  • I Firefox väljer du "Visa" och därefter "Textstorlek". Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • I Internet Explorer väljer du "Visa" och därefter "Textstorlek".
  • I Chrome klickar du på symbolen uppe till höger i webbläsaren, tre liggande streck. Därefter klicka på ”Zooma in text” i menyn som öppnar sig. Klicka på ”Större” för att förstora texten eller ”Mindre” för att minska textens storlek.
  • I Safari klickar du på "Meny" och väljer "Innehåll”. Klicka sedan på ”Zooma in” för att göra storleken större. 
Senast granskad 28 juni 2021