Våra webbplatser

Kvinna tittar på sin mobil

Konsumentverket.se är vår huvudwebbplats men vi driver flera andra webbplatser, både i egen regi och i samverkan med andra, som riktar sig till olika målgrupper.

konsumentverket.se

På konsumentverket.se informerar vi om myndighetens arbete och vårt uppdrag att bidra till att konsumenter blir mer medvetna och säkra. Vi har också riktad information till lärare, företag och journalister. 

Om webbplatsen konsumentverket.se

hallåkonsument.se

Hallå konsument är vår upplysningstjänst för konsumenter. På webbplatsen har vi samlat all våra konsumentinformation och du kan läsa om vilka rättigheter du har som konsument, få tips inför ett köp och vad du gör efter ett köp när något har gått fel. Via webbplatsen kan du komma i kontakt med våra vägledare  och kan ställa frågor om bland annat köp av varor och tjänster, avtal, reklamationer och hållbara val.

Tjänsten är ett samarbete med flera myndigheter, fyra konsumentbyråer och kommunernas konsumentvägledning samt budget- och skuldrådgivning.

hallåkonsument.se

eccsverige.se

ECC Sverige är en del av nätverket European Consumer Centers Network som består av konsumentkontor i 30 länder. Kontoren finns i varje EU-land samt Island, Norge och Storbritannien. Vill du veta mer om ECC-verksamheten kan du besöka ECC Sveriges webbplats. Webbplatsen riktar sig inte till dig med konsumentfrågor. Har du ett problem eller en fråga kan du kontakta Hallå konsument.

eccsverige.se

bilsvar.se

På bilsvar.se kan du som ska köpa bil välja och jämföra bilmodeller utifrån dina behov, din ekonomi och miljön. Tjänsten är ett bra verktyg om du tänkt köpa ny eller begagnad bil.

Bilsvar är ett samarbete mellan Konsumentverket, Energimyndigheten och Trafikverket. 

bilsvar.se 

moneyfromsweden.se

Money from Sweden vänder sig till dig som ska skicka pengar till utlandet. Via tjänsten kan du jämföra avgifter och växelkurser mellan olika banker, företag, ombud och andra finansiella institut som tillåter dig att skicka pengar utomlands. 

moneyfromsweden.se

Forum för miljösmart konsumtion

Forummiljösmart.se är en digital mötesplats för dig som arbetar för att få människor att konsumera miljömässigt mer hållbart. Som medlem på mötesplatsen kan du hitta andra aktörer att samverka med, utbyta erfarenheter och låta dig inspireras till nya projekt för en mer hållbar konsumtion.

forummiljosmart.se

Senast granskad 24 juni 2020
Skriv ut